Translate This Page

Siapa Online?
We have 62 guests online
Statistik Pelawat
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday171
mod_vvisit_counterAll days882440

We have: 62 guests online
Your IP: 54.224.76.106
 , 
Today: Apr 23, 2017

postheadericon Farid Ravi

 

Agak lama saya tidak mengemaskini Suara Mualaf, disebabkan tumpuan saya kepada kerja-kerja kecil  PPIS.

Alhamdulillah,  baru-baru ini, saya sempat berbincang,  bertanya dan bertukar fikiran dengan ustaz Farid Ravi Abdullah ketika beliau ke Sabah dalam program Karnival Dakwah Negara berpusat di Sabah yang turut disiarlangsung oleh TV alHijrah. Tahniah kepada TV alHijrah juga pihak-pihak terlibat yang memangkin kehadiran media ini ke sini. Dulu, saya pernah mengutarakan langsung akan keperluan media khususnya media elektronik; TV dan radio bertapak di Sabah justeru banyaknya berita yang boleh dikongsi di sini. Begitu, keadaan ini tidak akan merugikan pihak terlibat. Bahkan, jika dihitungrugi di sudut perniagaan, mereka tetap untung.

Peluang bersama ustaz Ravi saya pergunakan untuk melontarkan beberapa perkara berkaitan dakwah khususnya dakwah di pedalaman Sabah. Saya sangat berharap agat beliau memahami situasi yang saya maksudkan dan dapat disegerakan tindakan, sesuai dengan kedudukan beliau yang sentiasa dapat bersama dengan masyarakat pelbagai lapisan; penjawat awam, ahli politik, ahli -ahli  agama dan sebagainya. Mudah-mudahan, beliau beroleh ruang dan waktu sesuai untuk beliau kongsikan perkongsian  sepanjang  kami bersama dalam perjalanan.

Antara intipati perkongsian fikiran; mencari dan mengambil remaja dalam kalangan saudara baru seramai 20 orang, daripada pelbagai latar untuk diberi latihan. Nanti,  kita akan tempatkan mereka di kawasan-kawasan pedalaman Sabah.

 

Saya sangat berharap agar ustaz Ravi dapat merealisasikan perkara ini. Saya sudah tidak sabar melihat 20 orang ini bertebaran di puncak-puncak, bukit-bukau juga di lembah dan lurah  pedalaman Sabah.

 

Add comment


Security code
Refresh