Translate This Page

Siapa Online?
We have 42 guests online
Statistik Pelawat
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday151
mod_vvisit_counterAll days882420

We have: 42 guests online
Your IP: 54.224.76.106
 , 
Today: Apr 23, 2017

postheadericon Persaingan

https://www.facebook.com/notes/persatuan-pendakwah-islam-sabah/persaingan/780259425325450

 

Persaingansyiar antara Islam dan Kristian telah lama berlaku di muka bumi. Begitu, dibumi Sabah. Terkini, mukim Malinsau juga menjadi fokus pihak Kristian selepas PPIS menumpukan mukim ini untuk pembangunan rohani dan jasmani para saudara baru sekali gus membuka 4 kelas dan membina 2 buah surau;konkrit dan bambu di dua buah kampung. Selain itu, kita turut mengadakan program korban,pengislaman, mewujudkan grup dakwah bermotor di samping membawa masuk  beberapa kumpulan daripada Kuala Lumpur untuk sama-sama menziarahi masyarakat di sini. Itupun, apa yang kita lakukan sekadar dengan motor  terpakai, pakaian terpakai, pemberian buku Fardhu Ain, buku panduan solat, telekung dan sejadah. Sementara fokus utama kita untuk mukim ini ialah membangunkan sebuah sekolah agama di salah satu kawasan mukim.

 

Semalam,pihak Kristian telah mengadakan program khidmat pemeriksaan kesihatan dan perubatan percuma kepada semua lapisan masyarakat bertempat di Gereja Kg. Sumbilingon.Kumpulan yang membawa seorang doktor itu datang daripada Kuala Lumpur dan disambut meriah dengan paluan gong. Kita yakin, selepas ini akan datang kumpulan demi kumpulan ke mukim ini beserta pelbagai khidmat yang akan mereka tawarkan.

 

Ayuh,muslimin muslimat, kita rebut peluang ini untuk memperkasakan dakwah kita. Ayuh kita berganding tangan, mengorbankan masa juga sedikit harta dan wang ringgit.Datanglah untuk membantu kerja-kerja kecil kami. Kita percaya, jika kita berdiam dan tidak berbuat, mereka pasti terus bekerja. Sedang apa yang kitabuat sekarang, belumpun sampai sebahagian tumpuan kita untuk para saudara barudi Sabah.

 

 

 

Add comment


Security code
Refresh