Translate This Page

Siapa Online?
We have 56 guests online
Statistik Pelawat
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday165
mod_vvisit_counterAll days882434

We have: 56 guests online
Your IP: 54.224.76.106
 , 
Today: Apr 23, 2017

postheadericon DOA UNTUK MH307

 

Kehilangan MH370 meributkan negara bahkan seluruh dunia kini menumpukan perhatian kepada Malaysia. Kini, masuk hari ke-12 kehilangan pesawat MH370. Analisis demi analisis melibatkan pelbagai peralatan teknologi namun, sehingga saat ini keberhasilannya belum tercapai. Jelas, kecanggihan teknologi tidak dapat menjawab persoalan yang ada, bahkan bomoh sekalipun gagal mencapai hasil.

Apa yang boleh kita kongsikan melalui kemelut ini ialah tentang umat Islam yang secara tidak langsung terheret dalam beberapa perkara melibatkan aqidah. Perkara ini sepatutnya ditangani lebih awal agar pemikiran dan keyakinan umat Islam langsung kepada Allah dalam melihat kehilangan MH370 ini.

Janganlah disebabkan ujian ini, umat Islam menggadai iman bahkan berpecah sesama Islam sehingga punah perpaduan dan hilang keharmonian.

Ketika berhadapan saat genting sewajarnya kita menginsafi diri kita sebagai makhluk yang tidak punya apa-apa. Allahlah pemilik alam dan seisinya, maka kita kembalikan urusan diri kita kepada Allah tanpa bintik ragu. Namun, jika berlaku sebaliknya, segerakan taubat sebelum mati.

Mari sama-sama kita perbanyakkan munajat dan doa kepada saudara-saudara seislam yang terlibat agar iman mereka tetap teguh berhadapan situasi yang berlaku. Juga, hindari hati, pemikiran dan perbuatan kita daripada  perkara yang membatalkan akidah seperti berikut:-

1. meyakini dan mempercayai secara total bahawa peralatan canggih boleh membantu mencari MH370.

2. meyakini dan mempercayai bomoh berkuasa melihat MH370.

 

Add comment


Security code
Refresh