Translate This Page

Siapa Online?
We have 14 guests online
Statistik Pelawat
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday123
mod_vvisit_counterAll days882392

We have: 14 guests online
Your IP: 54.224.76.106
 , 
Today: Apr 23, 2017

postheadericon Gambar sepasang kaki memijak al-kitab perlu disiasat

 

Kota Kinabalu, 27 Feb 2013: Ekoran isu seruan merampas dan membakar al Kitab oleh Presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali lalu, kita sekali lagi dikejutkan dengan sebaran gambar sepasang kaki memijak al Kitab di alam maya . Kita tidak pasti sama ada gambar itu dilakukan rakyat Malaysia atau luar negara. Namun, ulasan umum mengaitkan tindakan itu dilakukan pihak PERKASA.

Sebelum ada siasatan dilakukan, seharusnya perbuatan yang jelas tidak bermoral ini tidak dikaitkan dengan mana-mana kumpulan atau pertubuhan walaupun sebelum ini pihak PERKASA ada menyarankan supaya umat Islam bertindak merampas dan membakar al Kitab.

PENDAKWAH dalam hal ini menggesa supaya pihak Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) bertindak menyelidik penyebar gambar tersebut atas kapasiti keupayaan SKMM untuk diambil tindakan bagi mengelakkan ada pihak tertentu yang sengaja mengambil kesempatan menuding jari kepada mana-mana kumpulan atau pertubuhan. Demikian ulasan Presiden Pendakwah Islam Sabah (PENDAKWAH), Mohd. Nazri Abdullah dalam kenyataannya ketika dihubungi media PPIS dan diminta mengulas tentang penyebaran gambar berkaitan.

Tambah beliau, adalah tidak adil jika pelaku perbuatan itu difokuskan kepada PERKASA atau mana-mana kumpulan dan individu Islam tanpa bukti. PENDAKWAH menyeru agar umat Islam tidak turut serta menyebarluas gambar itu serta tidak bertindak di luar perhitungan undang-undang.

Tambahnya lagi, siapapun dalam kalangan manusia yang tidak cintakan keamanan dan perpaduan boleh mengambil kesempatan memporak-perandakan perpaduan masyarakat majmuk di negara ini menggunakan isu kalimah Allah.

http://pendakwahsabah.com/kenyataan-rasmi/69-gambar-sepasang-kaki-memijak-al-kitab-perlu-disiasat.html

 

 

Add comment


Security code
Refresh